Støt din hunds immunsystem | Eukanuba

Sådan støtter du din hunds immunforsvar

Nogle mennesker tager daglige vitamintilskud for at booste deres immunsystem, hvilket gør dem i stand til at bekæmpe sygdomme, men hvad har hunde brug for, for at holde deres immunsystem sundt og sikrer, at de bevarer en optimal body condition?

Når hvalpe fødes, har de et meget svagt immunsystem, så indenfor de første 24 timer efter fødslen modtager de kraftfulde og beskyttende antistoffer ved navn colostrum fra deres mors første mælk. Dette giver immun beskyttelse i de første par uger af deres liv. En voksen hund har milliarder af immunceller, der cirkulerer i deres blod, men i de første 3 til 4 måneder af deres liv, er deres immunsystem stadig under udvikling.

At fodre med hvalpefoder af høj kvalitet kan hjælpe med at støtte små hvalpes immunrespons i denne vigtige tid og lægge et solidt fundament for et langt og sundt liv.

Alt om antioxidanter

Antioxidanter, som produceres af kroppen og fås gennem foderet, er en vigtig del af immunsystemet. Antioxidanter er vigtige, fordi de neutraliserer eller deaktiverer frie radikaler. Frie radikaler produceres som en del af din hunds normale og nødvendige metabolisme, såvel som nogle specifikke immunforsvar. For stor produktion af frie radikaler er skadelig.

Frie radikaler er involveret i ældningsprocessen, og man mener, at de er en bidragende del i sygdomme som leddegigt og kræft. Nogle af de antioxidanter du skal se efter, når du vælger foder til din hund, er E-vitamin og C-vitamin, Beta-caroten, zink og selen. Særligt E-vitamin hjælper med at forbedre immunfunktionen og reducerer skader på immuncellerne hos hunde.

Prebiotika

Din hunds immunitetsniveau er meget tæt forbundet med dens fordøjelse og dens evne til at fordøje, hvad den spiser, så at holde din hunds fordøjelsessystem sundt kan hjælpe den med at bekæmpe bestemte sygdomme.

Sammen med et passende niveau af fibre er prebiotika afgørende i opretholdelsen af en sund tarm. Se efter foder, der indeholder prebiotika såsom FOS (fruktooligosakkarider), som fremmer væksten af gode bakterier i tarmen.

Holde hunden sund

Som eksperter i skræddersyet ernæring siden 1969, indeholder EUKANUBAs hundefoder alt den ernæring, din hund har brug for til at opretholde et sundt immunsystem.