Sådan introducerer du dine børn til en killing

At udvide familien med en killing er en dejlig tid for alle. De bånd, du knytter med din nye ven, vil vare i mange år.

At introducere en killing til små børn kan have sine udfordringer - prøv at følge disse enkle trin, for at gøre de første møder til en god oplevelse for alle:

Hvis du har små børn og du vil udvide familien med en killing, er her nogle punkter at huske:

  • Tag ansvar. Små børn kan ikke være ansvarlige for et kæledyr. Børn bør ikke forventes at fodre en kat eller holde øje med, hvor meget den spiser – kun en voksen kan gøre dette.
  • Introducer forsigtigt. Sørg for at introducere din killing gradvist til dine børn eller dine andre kæledyr. Det kan være en overvældende oplevelse, og killinger (og børn) kan opføre sig uforudsigeligt
  • Involver dit barn. At tage ansvar betyder ikke, at du skal udelukke dine børn fra at hjælpe. Et lille barn kan hjælpe med indkøb, navngivning, fodring og at tømme kattebakken, så længe en forælder vejleder. Besøg hos dyrlægen er også en fremragende måde for børn at lære om killingepleje.
  • Del information. Hvis du overvejer at forøge familien med en kat, så lær om kattesundhed og adfærd, før du anskaffer dig en. Del den information, du finder, med hele familien.
  • Giv den rette ernæring. Det er særligt vigtigt at fodre med et foder af høj kvalitet, såsom EUKANUBA Kitten, da størstedelen af væksten sker i de første 9 til 12 måneder af kattens liv. Vores foder er specielt designet til at forsyne voksende celler med energi, støtte et højt aktivitetsniveau og opfylde kravene for en lille mund og tænder og en mindre mavekapacitet.
  • Vær realistisk. En ny killing kræver en del. Killinger har høje energiniveauer. Når de udforsker deres nye hjem, bruger de måske en plante som toilet, eller vælter ting i deres begejstring. Hvis sådan et hurlumhej er for meget for dig, bør du genoverveje, om du skal anskaffe dig en kat.
  • Find det rette legetøj. Killinger vil med større sandsynlighed en katte bide, nippe og kradse, når de leger. Det bedste legetøj er det, hvor dine hænder ikke er i nærheden af det sted, hvor katten vil sætte kløerne i. Nogle sikre valg kan være blødt legetøj, såsom fjer eller bolde – jo mere hoppende, jo bedre. Undgå legetøj med skarpe kanter, tråde eller dele, som din kat kan komme til at sluge.
  • Overvåg nøje. Efterlad ikke et barn og en killing alene sammen, før du er sikker på, at de leger på en passende måde.