Er din kat vokset fra killingefoderet?

Da du anskaffede dig din killing, gav du den den rette ernæring, for at den kunne vokse op til at blive en glad og sund kat.

Selvom den stadig leger som en killing, vil din teenagekat hurtigt blive voksen. Det ernæringsmæssige behov er forskelligt hos killinger og katte, og det er vigtigt, at give dit kæledyr den rette ernæring, som passer til dens alder.

Vælg et kvalitetsfoder

Hvorfor skifte din næsten voksne killings foder ud med et godt foder til voksne katte? Fordi kvalitet tæller. Det er vigtigt at fortsætte den fremragende ernæring, som din kat har fået fra et godt killingefoder videre i voksenlivet.

Din killing har brug for et foder, der passer til dens alder, for at hjælpe med at opretholde dens generelle helbred. Godt foder, såsom EUKANUBA, er særligt udviklet til at forsyne din kat med:

  • En 100% komplet og afbalanceret diæt, så du ikke behøver at fodre den med noget andet
  • Højt niveau af animalsk protein for at hjælpe din kat med at opbygge en stærk og smidig muskelamasse
  • Niveauet af fedt er skræddersyet for at opfylde hele dens energibehov
  • Prebiotika og fibre for at fremme en sund fordøjelse
  • En skræddersyet mængde af omega 6- og 3-fedtsyrer for at fremme en sund hud og pels

Hvornår skal man skifte?

Når din kat er cirka 12 måneder gammel, er det tid til at skifte til voksenfoder.

Når du skifter din kat over til voksenfoder, er det vigtigt at holde øje med dens vægt og kropstilstand og justere portionsstørrelserne om nødvendigt. Du har formentlig en fast rutine ved fodring af din kat på et fast tidspunkt, uanset om den får foder, der er tilgængeligt hele dagen eller den har strenge spisetider. Det er bedst at holde sig til denne, så længe det fungerer for din kat.

For at finde ud af hvor meget foder, du skal give din kat, kan du læse foderproducentens anbefalinger og etiketten på foderet. Brug retningslinjerne og få din kat vejet jævnligt. Hvis din kat tager på eller taber sig, bør du kontakte din dyrlæge angående målrettet kost til at håndtere vægten.

Sådan skifter man

For at undgå tarmproblemer bør overgangen fra killingefoder til voksenfoder foregå over en periode på fire dage ved brug af følgende metode:

  • Dag et: Fyld din kats skål med 75 procent killingefoder og 25 procent voksenfoder.
  • Dag to: Bland voksenfoder og killingefoder i forholdet 50/50.
  • Dag tre: Giv din kat en blanding af 75 procent voksenfoder og 25 procent killingefoder.
  • Dag fire: Skift til 100 procent voksenfoder.