At tage din hund med til udlandet | Eukanuba

Tag din hund med på ferie

For hundeejere skal der hver feriesæson tages en vigtig beslutning: skal du tage din hund med på den tiltrængte ferie, eller skal du få den passet hos venner, familie eller en kennel, du stoler på?

Der findes flere hundevenlige destinationer og det er blevet lettere at rejse til udlandet med din ven. Hvis du beslutter dig for at tage din hund med, er her nogle råd til, hvordan du sikrer, at den rejser sikkert og trygt.

Rejsetips til din hvalp eller hund

  • Pakning: Sørg for at pakke nok af hundens nuværende foder til den periode, I skal være afsted, for at undgå at skulle købe et andet foder, hvilket kan medføre dårlig mave. Husk også hundens foretrukne legetøj, tæpper og seng, så den føler sig tryg i de nye omgivelser.
  • Pas: Hvis du skal til udlandet, så undersøg hvilke dokumenter, der er påkrævet i det land, du skal til (din dyrlæge vil være en god kilde til information). Når du rejser indenfor EU, er et kæledyrspas, en identifikationschip og en gyldig rabies-vaccination obligatorisk; dette skal være på plads 21 dage før rejsen. Undersøg reglerne for at forlade og vende tilbage til dit land; f.eks. skal hunden være mindst 15 uger gammel på tidspunktet for rejsen. Der er også adskillige undtagelser til reglerne, og protokollen kan være anderledes, når du rejser udenfor EU; så forhør dig hos din dyrlæge for at være på den sikre side.
  • Planlægning: Før du vender hjem, kan det være nødvendigt at give din hund behandling for bestemte typer af ormeinfektioner og/eller lopper hos en dyrlæge 24 timer før afrejse. Husk at undersøge reglerne for hjemrejsen, før du tager afsted. Det er vigtigt at finde ud af, hvem der kan hjælpe dig med dette på destinationen, før du rejser.
  • Færge: De fleste færgefirmaer tillader desværre ikke hunde på dækket ved korte færgerejser. Hvis dette er tilfældet og der ikke er andre mere sikre alternativer, så forhør dig hos færgefirmaet på forhånd, om det er muligt at få jævnlig adgang til hunden under turen. Husk altid at efterlade din hund med rigeligt friskt drikkevand, så den kan holde sig kølig og hydreret. Husk også at være ekstra opmærksom på din hunds sikkerhed på meget varme dage. Længerevarende ture og ture med overnatning kan kræve, at hunden skal have mundkurv på under turen til og fra hundeburet på dækket.
  • Bil: Tænk over vejret og din rejse på forhånd, særligt hvis du ikke har aircondition i din bil. Overvej om rejsen er absolut nødvendig for din hund. Efterlad aldrig din ven i bilen uden opsyn og særligt ikke, hvis vejret er varmt. Den sikreste måde at rejse i bil for din hund er at sætte den i en transportkasse bag i bilen, væk fra airbags og speederen. Giv den godt med plads. Sørg for, at transportkassen er forsynet med blødt, skridsikkert materiale, så hunden har det behageligt under rejsen. Hvis du ikke har en transportkasse eller den nødvendige plads, findes der særlige sikkerhedsseler, som er designet for din hunds sikkerhed. Planlæg din rejse nøje og giv mulighed for toilet- og drikkepauser hver anden time. Hvis din hund let bliver køresyg, så undlad at fodre den før rejsen eller bed om køresygepiller hos din dyrlæge.
  • Fly: Få flyselskaber tillader hunde i kabinen (dog kan der være få undtagelser); de fleste vil betragte hunde som værende last. Forhør dig i god tid hos det flyselskab, du skal rejse med, for at sikre dig, at du kender deres regler. Tag en snak med din dyrlæge om, hvordan du bedst sikrer dig, at din hund får den mest sikre og behagelige rejse som muligt.

På din destination skal du akklimatisere din hund. Tag den først ud på en gåtur. Når du kommer tilbage til, hvor du bor, skal du lade snoren blive på hunden og gå roligt rundt i dens nye hjem, både indendørs og udendørs.

Din hund skal stadig kende sine grænser og vide, hvor den skal sove og besørge. Forbered dig på, at den ved et uheld besørger indendørs et par gange. Håndter dette på samme måde, som du oprindeligt håndterede pottetræning. Vær konsekvent med hundens motionsrutine og fodringsplan. Dette vil sikre, at din hund er glad og tilpas i sine nye omgivelser.

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om at rejse med din hund, så kontakt din dyrlæge og, hvis det er relevant, det rejseselskab, du skal rejse med.