Hundesnusen | Eukanuba

Videnskaben bag snusen

Hunde bruger deres lugtesans til at forstå verden omkring sig, og deres lugtesans er langt bedre udviklet end vores. Menneskets næse er udstyret med omkring 5 millioner lugtereceptorer, mens hunde kan have op til 300 millioner - den er ligeså vigtig for dem, som vores syn er for os.

En gåtur i parken med din ven kan indebære masser af informationskilder, som indikerer tilstedeværelsen af andre hunde og deres helbred såvel som de mennesker, de bor sammen med.

At kontrollere din hunds snusen

Du kan ikke stoppe din hund fra at snuse. De er naturligt nysgerrige skabninger, og det er deres måde at ‘se’ verden omkring sig. Men nogle gange kan hunde snuse upassende, hvilket kan bringe dig i forlegenhed, eller måske bliver din hund let distraheret af alle de forskellige lugte, der findes på jeres daglige gåture. Her er nogle ting, du kan gøre, for at holde dette under kontrol:

  • Tilbyd en adspredelse i form af en godbid, klap med hånden eller hold tilbage i snoren
  • Basale kommandoer såsom ‘sit’ eller ‘slip’ vil hjælpe din hund med at forstå, at dens adfærd ikke er ønsket. Hav altid lidt tørfoder ved hånden som en sund godbid til at hjælpe med at styrke din hunds gode adfærd.
  • Træn din hund til at være i sin transportkasse, så den ikke har noget imod at holde sig væk, når du har venner og familie på besøg
  • Giv hunden masser af motion før en begivenhed, så den er træt og ikke føler trang til at snuse så meget rundt.

Skal hunde have en våd snude?

Ikke nødvendigvis! Hundesnuder er ofte våde, fordi de slikker dem. Dette forbedrer deres lugtesans og betyder, at de lettere kan bestemme, hvor en lugt kommer fra, men det er ikke nødvendigvis en indikator for hundens generelle helbred, og at have en tør snude bør ikke normalt give anledning til bekymring.

Hvis du af nogen årsag er bekymret for din hunds helbred, er det bedst at tage den til dyrlægen og få en professionel mening.