Do older dogs need dietary supplements
Vi elsker vores vitamin- og mineraltilskud, og mange af os tager en form for tilskud hver dag. Markedet for vitaminer og superfoods er eksploderet i de senere år, men er de ligeså vigtige for hunde?

Ældre hunde har brug for en anden form for balance af vitaminer og mineraler end deres yngre venner, men du behøver ikke at give ekstra kosttilskud til din ældre hund. Hvis du fodrer din hund med et skræddersyet foder af høj kvalitet, vil den få alt, hvad den behøver, for at støtte en optimal body condition.

Giver du din hund andet ‘menneskemad’ eller ekstra kosttilskud, kan det forstyrre den afbalancerede ernæring i hundefoderet. Det kan faktisk medføre, at hunden ikke optager de næringsstoffer, den har brug for, hvilket kan give den dårlig mave — eller endda problemer med knogler og led. Nogle fødevarer er giftige for hunde og bør aldrig gives til dem. Dette inkluderer løg, hvidløg, avocado, vindruer og chokolade.

Se efter et foder, som er 100% komplet og afbalanceret. Dette betyder, at det indeholder alle de næringsstoffer, din hund har brug for til et sundt og aktivt liv fra en moden alder og fremefter, og du behøver ikke at fodre dem med noget andet.

Hvad man skal se efter i en diæt til modne og senior-hunde

Modne hunde, generelt i alderen omkring 6-9 år, alt afhængigt af deres racestørrelse, er hunde i livsstadiet 'moden'. Deres aktivitetsniveau er måske en smule langsommere i forhold til da de var hvalpe eller voksne hunde, og de har brug for en anderledes ernæring fra deres foder. På samme måde har senior-hunde i det ældre livsstadie, fra cirka 9-11+ år, brug for meget mere protein til at vedligeholde deres muskler og til at støtte deres organer og immunsystem.

  • Den første ingrediens bør være animalsk protein af høj kvalitet (dvs. kylling, lam eller fisk) fremfor vegetabilsk protein. Protein er vigtigt, fordi det bruges af kroppen til at opbygge og vedligeholde muskler, som ikke kun holder din hund slank, men også hjælper med at støtte dens led.
  • Fedt er vigtigt, da hunde bruger det som deres primære energikilde. Diæten bør indeholde en smule mindre fedt end hos yngre hunde, da de sandsynligvis er mindre aktive. Fedt fremmer også en sund hud og pels og bidrager med essentielle fedtsyrer.
  • Prebiotika: Se efter FOS (fruktooligosakkarider), en type prebiotika. Dette hjælper med at fremme en sund fordøjelse og støtter også et sundt immunsystem.
  • Antioxidanter. En diæt af høj kvalitet vil indeholde antioxidanterne E- & C-vitamin og beta-caroten, som hjælper med at støtte immunsystemet.
  • L-carnitin - Dette næringsstof fungerer som en naturlig fedtforbrænder og hjælper med at opretholde optimal body condition os ældre hunde.
  • Ingredienser til tandpleje – Et foder, der indeholder tandrensende mineraler, vil hjælpe med at reducere opbygningen af tandsten, hvilket holder tænder og tandkød sundt hos ældre hunde. Hos EUKANUBA findes vores unikke DentaDefense i alt vores voksenfoder for at hjælpe med at holde tænderne rene og sunde.