Kan en sund diæt forhindre hårbolde?

De fleste katte, uanset om de er vildkatte eller tamkatte, tilbringer en betydelig mængde tid med at soignere deres pels. Når de gør dette, sluges hårene, som med tiden kan hobe sig op i deres mave. Hvis hårbolden ikke passerer videre fra maven, vil katten forsøge at komme af med den ved at hoste.

Den diæt, du fodrer din kat med, kan hjælpe med at kontrollere hårbolde ved at holde fordøjelsessystemet sundt.

Mange katte får en hårbold på et tidspunkt i deres liv, men nogle katte, såsom langhårede katte og katte, der soignerer sig meget, er særligt udsatte for hårbolde. Hos katte, der er udsat for at få hårbolde, kan jævnlig børstning hjælpe med at reducere mængden af hår, der indtages, og dermed reducere risikoen for dannelse af hårbolde.

At fodre med en særlig diæt, der er designet til at mindske sandsynligheden for at udvikle hårbolde, kan også hjælpe.

Hvorfor er kosten vigtig?

Den mængde fibre, der findes i en kats diæt, vil generelt afgøre, hvor godt den kan håndtere hårbolde. Den rette type fibre hjælper indtagne hår med lettere at passere genem fordøjelseskanalen, hvorved risikoen for dannelse af hårbolde reduceres.

Animalsk baseret protein og fedt af høj kvalitet bidrager med næringsstoffer, der er vigtige for en sund hud og pels. At holde huden og pelsen sunde kan reducere risikoen for overdreven fældning, indtagelse af hår ved soignering og dermed dannelsen af hårbolde.

EUKANUBAs særlige kattefoder til kontrol af hårbolde indeholder et højt niveau af roetrævler, som hjælper med at bevæge hår gennem kattens fordøjelseskanal, såvel som alle de andre næringsstoffer og vitaminer, som katten har brug for, for at holde sig sund og rask.

Vores foder til kontrol af hårbolde er 100% komplet og afbalanceret. Du behøver ikke at fodre din kat med noget andet. Faktisk kan det, at blande andet foder med foder til håndtering af hårbolde gøre diæten mindre effektiv, da det fortynder de næringsstoffer, der hjælper med at reducere risikoen for dannelse af hårbolde.