På rov

Uanset om katte jager deres middag eller nullermænd, elsker de forfølgelseslegen. Store katte, løver og geparder, lærer at jage deres bytte på samme måde, som små katte gør: de øver sig. De lærer de basale færdigheder til at forfølge, jage, fange og flænse gennem daglig leg.

Fra det øjeblik, hvor en killing rejser sig op på sine vaklende bagben for at lege med sine søskende, indtil langt ind i voksenalderen, mister katte aldrig deres fascination af bevægelse, lys og skygger og overraskelsesmomenter.

At øve sig i at snige

Hvor overraskende det end lyder, er katte faktisk også nødt til at øve sig i at snige. I naturen går katte ofte glip af et måltid, fordi deres bytte kan løbe hurtigere og længere end dem selv. Disse kattes eneste mulighed er at stole på deres instinktive katteevner til at falde i et med deres omgivelser og være helt stille, indtil et uanende offer kommer forbi.

Katte har mange imponerende talenter, som udvikles med alderen. En moden kats øje fanger tre gange så meget lys, som et menneskes øje gør. De hører også fem gange bedre, end vi gør. Faktisk er en kats hørelse tre gange mere præcis – særligt i forhold til høje toner – end selv hørelsen af den mest følsomme hund.

Jag, fang og flå

Selvom de ikke behøver at fange et måltid, holder huskatte af at gå på rov som en form for leg. Ligesom sportsudøvelse kan få mennesker til at føle sig mere levende og friske, holder leg katte i alle aldre sunde og i god fysisk form. Det er også en god måde at undgå kedsomhed, hvilket ofte fører til unoder.

Katteejere bør forsyne deres kæledyr med masser af muligheder for at lege, og sørge for at der er rigeligt med legetøj tilgængeligt til at opretholde kattens fysiske motivation. Uden dette afløb kan katte få tendens til destruktiv adfærd eller blive apatiske.

Så næste gang din kat opfordrer dig til at tage legetøjet frem og lege, gå endelig i gang og mor dig sammen med den. Både små og store katte har trods alt brug for at blive stimuleret via leg for at have det bedst muligt.