Sådan plejer du din hund | Eukanuba

Sådan plejer du din hund

At tage dig tid til at pleje din hunds fremtoning betyder ikke kun, at den vil se bedst muligt ud og føle sig godt tilpas. Det hjælper den også med at opretholde en optimal body condition.

Ved at pleje din hund, bliver du også fortrolig med dens krop – hvilket gør det meget lettere at opdage helbredsproblemer hurtigt og derudover giver mulighed for at se efter skadedyr som lopper og flåter.

For at gøre dette, bør du påbegynde at træne din hund til at finde sig i plejen, mens den stadig er hvalp. Hvis du venter for længe med at begynde plejen, er din hvalp måske ikke så samarbejdsvillig senere i livet, særligt i forhold til ørerensning og negleklipning.

  • Deres pels: en sund pels er et rigtig godt tegn på, at dit kæledyr er sundt og at huden er i rigtig god stand. Sund hud er ikke kun vigtigt for dit kæledyrs fremtoning; det beskytter også dit kæledyr mod vejr og vind og infektioner.
  • Deres hud: Din hunds hud er det største organ i dens krop. For at holde den sund, er en god diæt afgørende. Ved at give din hund et foder med animalsk protein af høj kvalitet, mineraler, A-, D3- & E-vitamin og en blanding af omega 6 & 3 fedtsyrer, som alt sammen findes i EUKANUBAs foder, hjælper du med at støtte en sund hud.
  • Børstning: De fleste hunde fælder naturligt to gange om året (om foråret og efteråret). Men for at komme af med eventuelt løse hår (og mudder!) bør du børste den ofte. Alle hunde (bortset fra korthårede racer) bør børstes mindst en gang om ugen, uanset hvor meget de fælder. Brug en blød børste, når din hund er rolig og afslappet. Distraher din hund med et tyggeben eller legetøj og træk blidt børsten over dens krop i et par sekunder. Introduktionen til børstning bør starte, når hunden er hvalp, så vær forsigtig, hvis du ikke har gjort dette før. En professionel hundefrisør kan rådgive dig om den rette børste til racen og om hvorvidt din hund har brug for klipning eller trimning.
  • Ørepleje: Hængende ører har brug for mere jævnlig pleje end oprettede ører på grund af den begrænsede luftcirkulation, som gør dem følsomme overfor irritation og infektion. Rens blidt den yderste øreflip med en svamp eller et let fugtet stykke vat, mens du undersøger for røde, ømme områder, fugtighed eller overskydende voks. Spaniels og jagthunde skal have en lav madskål for at holde deres ører tørre og fri for foder, når de spiser.
  • Øjenpleje: Sørg for at din hunds øjne bliver ved med at stråle. Let tåredannelse, en naturlig ophobning af slim, kan renses med en svamp eller et let fugtet stykke vat. Ring til din dyrlæge, hvis din hunds øje er rødt, betændt eller hvis der løber noget ud af øjet.
  • Neglepleje: En dyrlæge bør være den første, der klipper din hunds negle, men hvis du selv vil gøre det efterfølgende, bør du se nøje efter, hvordan dyrlægen gør, og bede om råd, hvis du er i tvivl. Forkert klipning kan forårsage smerte og blødning hos din hund.
  • Badning: Hunde producerer hud- og pelsolier naturligt for at beskytte sig selv mod infektion, irritation og vand. Hvis du bader hunden for ofte, kan det reducere effektiviteten af disse olier, og du bør derfor kun bade den en gang om måneden. Hvis du har brug for at vaske den, skal du bruge en særlig hundeshampoo.

Rådfør dig med en professionel hundefrisør, hvis du er i tvivl om, hvordan du plejer din hunds pels. Hvis du tror, at din hund har et problem med huden, så sørg for at kontakte din dyrlæge.