Protein, fedt og fibre - vigtige næringsstoffer til sunde katte

Med så meget forskelligt kattefoder på markedet kan det være svært at vide, hvilket foder, der er det rette for din kat.

Her er nogle tips til, hvordan du sikrer, at din kat får den rette mængde vigtige næringsstoffer i sit foder.

Vigtigheden af protein i høj kvalitet

Ikke alle proteinkilder er ens, når det handler om at fodre din kat. Katte er kødædere og har brug for en kost, der er rig på fedt og essentielle næringsstoffer, som ikke findes i planteproteiner såsom sojabønnemel. EUKANUBAs kattefoder indeholder animalsk baserede proteiner, der opfylder alle kattens behov for essentielle aminosyrer, såsom taurin. Endvidere sikrer særlig raffinering og kvalitetstests, at vi kun bruger letfordøjelige proteinkilder af høj kvalitet for bedst mulig fordøjelighed.

Vigtigheden af fedtsyrer

Der er to typer af fedtsyrer, som er vigtige for katte – omega 6- og 3-fedtsyrer. Omega 6-fedtsyrer, som findes i kyllingefedt og majs, er vigtige for at vedligeholde hud og pels og korrekt membranstruktur.

Omega 3-fedtsyrer findes i ingredienser såsom fiskemel. Omega 3-fedtsyrer er blandt andet vigtige for koagulering af blod og for at begrænse inflammationer. Alt EUKANUBAs kattefoder indeholder kilder til omega 6- og omega 3-fedtsyrer.

Den rette type fibre

Vores forskning har vist, at moderat nedbrydelige fibre, såsom roetrævler, fremmer tarmsundhed. Den nedbrydelige del af fibrene nedbrydes af tarmbakterier til kortkædede fedtsyrer, en energikilde for tarmceller. Den ikke-nedbrydelige del skaber en sund og almindelig afføring.

Gør man kun brug af letnedbrydelige fibre, kan det skabe problemer, såsom for meget luft i tarmen, mens udelukkende brug af ikke-nedbrydelige fibre, såsom jordnøddeskaller, forårsager for stor volumen af afføringen, da de ikke har nogen ernæringsmæssig værdi.

Roetrævler findes i alt EUKANUBAs kattefoder for at støtte din kats tarmsundhed.